Prins(es) carnaval!

Posted on 17 november 2013

2


De 50ste Osse prins carnaval is een vrouw! Prins Mariëlle en haar adjudant Diana werden na een spectaculaire onthulling  geïnstalleerd door president Robert-Jan Steegman van SCVO. Verrassend. Nog nooit vertoond. Maar geweldig en een hele goede keus.

Stipt om 11.11 uur werden dagen van tevoren ‘aanwijzingen’ op Twitter gezet. En werd er volop gespeculeerd wie de nieuwe prins zou kunnen zijn. Verschillende namen werden genoemd. Loe van Erp misschien? Of Alphons Bakker? Maarten van Driel? Tom Brocks? In de uren voor de onthulling werd de spanning langzaam voelbaar. En ’s avonds tot een maximum opgevoerd via een knap gemaakte actiefilm over de zoektocht naar de nieuwe prins. Toen de film haar climax bereikte stapten Prins Mariëlle en adjudant Diana uiteindelijk naar voren. Het werd een fractie van een seconde stil..

Heel even maar was de zaal met stomheid geslagen. Maar toen kwamen de reacties en het applaus. “Geweldig een vrouw. En wat voor een vrouw.” “Ik wist niet dat het me zoveel zou doen.” “Oss gaat met zijn tijd mee”. “Hoezo glazen plafond?” en “Dat krijg je met zo’n burgemeester. Die heeft dat natuurlijk doorgedrukt haha”.

Niet iedereen was direct bijgekomen van de schrik. Sommigen hadden daar een paar biertjes voor nodig. En nog weer anderen konden een toch wel radicale breuk met bestaande tradities helemaal niet waarderen. Maar de overgrote meerderheid was erg enthousiast. Ik ben in ieder geval trots op het Osse carnaval. Trots op de durf om soepel met tradities om te gaan. En trots op de prins en haar adjudant. Het wordt een heel mooi carnaval.

 

Posted in: Uncategorized