Carnaval; organisatie bedankt!

Posted on 10 maart 2011

0


Voor het eerst sinds jaren heb ik dit jaar het Osse carnaval van dichtbij mogen meemaken. Het was een waar feest. In de traditie is carnaval een feest dat de overgang van een moeilijke en donkere tijd naar een nieuw leven symboliseert. Bij zo’n overgang is het goed nog een keer om te kijken, de draak te steken met fouten uit het verleden, mensen nog een keer publiekelijk aan te spreken om daarna met een schone lei te kunnen beginnen. Carnaval is een feest dat verbroedert. Iedereen is gelijk. Iedereen is even gek. Niemand mag zichzelf vanwege zijn functie, beroep of wat dan ook echt meer gaan voelen dan een ander. Carnaval is ook, en misschien vooral, een feest van door en voor een gemeenschap. Misschien maakt dat in onze tijd carnaval juist zo waardevol. Iedereen hoort erbij en aan iedereen is gedacht. Ik heb een behoorlijk aantal feesten en bijeenkomsten mogen bijwonen. Zonder uitzondering goed georganiseerd en met een prima sfeer. Mijn complimenten voor de organisatie. Namens de Osse gemeenschap, bedankt!

Posted in: Uncategorized