griepalert.nl

Posted on 16 januari 2019

4


Het moet zo rond de klok van half twaalf geweest zijn. In de avond welteverstaan. Net terug van een debat over de zogenaamde ‘quotumregeling’, klapte ik op mijn kamertje in Den Haag mijn laptop open om een beetje TV te kijken. Ik viel midden in een reclameblokje. De eerste reclame die ik zag was van griepalert.nl. Geen idee wat de strekking van de boodschap was. Maar ik vroeg me wel af waarom ik me zo moe voelde. Even later kwam de reclame van oscillococcinum. Dat is een medicijn dat schijnt te helpen tegen griep. (Ik zou het een dokter moeten vragen. Maar mij is altijd verteld dat je een griep alleen kunt uitzieken.)

Apart eigenlijk dat het zo werkt, dacht ik. Ik heb tot elf uur in de avond gewerkt. Ik zit net. En ik vraag me af waarom ik moe ben. Onbewust heeft die reclame van griepalert.nl me aan het denken gezet. Ik ben waarschijnlijk kerngezond. Maar ik twijfelde toch even of die gezondheid misschien een steuntje in de rug verdient. Het is ook koud en nat buiten. En wat is dat eigenlijk voor middel, dat oscillococcinum. Wat een rare naam ook.

Dat kan geen toeval zijn dacht ik vanmorgen. Die reclames zetten ze niet voor niets vlak achter elkaar. Het zou me niet eens verbazen als griepalert.nl van dezelfde eigenaar is als dat gekke ‘medicijn’. “Kun je eens uitzoeken of die twee bedrijven dezelfde eigenaar hebben. Vroeg ik mijn stagiare. “Waarschijnlijk vind je dat zo via de Kamer van koophandel.” Twintig minuten later had ik het antwoord. De eigenaar van de site en het medicijn is Salveo Pharma B.V. Het zal best legaal zijn allemaal. Maar apart is het wel.

Posted in: Uncategorized