Zwemmen tegen kanker

Posted on 18 augustus 2018

3


Donderdag kreeg ik een appje van een mij onbekend nummer. “Hoi René, we hebben elkaar dit voorjaar ontmoet ten tijde van de raadsverkiezingen. Los van de reden om toen elkaars hand te schudden vraag ik nu je aandacht voor 15 september. Op die dag organiseert Arethusa een prestatie/sponsorzwemtocht om geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding. Zien we elkaar op 15 september in sportieve zwemoutfit? M.v.g. Joan.”

Het doel staat niet ter discussie. Wie wil zich daar nu niet voor inzetten? Even kijken op de site dus. De bedoeling is dat er alleen of in teamverband twee kilometer per persoon gezwommen wordt, door het buitenwater van de Lithse Ham. (Een kilometer mag ook, maar als ik het doe dan probeer ik het ook goed te doen.) Dat lijkt me geen kattenpis. En ik zwem helemaal niet goed. Ik heb er echt goed over moeten nadenken.

Ik heb besloten het te doen. Maar liever niet alleen. Ik zwem rustig en in schoolslag. We hebben tijd genoeg. Wie heeft er zin om met me mee te zwemmen? Dat lijkt me gezelliger en bovendien beter voor het goede doel. Ik schrijf me sowieso in. En probeer dan ook wat sponsors te vinden. Maar misschien is het ook iets voor jou? Dan zien we elkaar op 15 september in sportieve zwemoutfit. Met dank aan Joan. Maar voor het goede doel.

 

Posted in: Uncategorized