PSV is kampioen!

Posted on 15 april 2018

3


”Bij PSV zijn ze altijd een beetje bang voor AJAX”. Dat zei AJAX trainer Ten Hag een paar dagen voor de wedstrijd. “Ik weet zeker dat PSV zondag geen kampioen wordt”, voegde keeper André Onana daar aan toe. “Omdat wij in Eindhoven punten gaan pakken.” Het liep anders. De kampioenswedstrijd winnen, in een directe confrontatie met de nummer twee. Dat voelt goed. De manier waarop nog beter.

PSV zou vooral geluk hebben gehad dit jaar. En gebukt gaan onder een gebrek aan kwaliteit. Schijtbakken voetbal was het. Want het mooiste spel werd echt in Alkmaar en Amsterdam gespeeld. Hoe heerlijk om je gelijk te halen door je directe concurrent dik te verslaan. 3-0! En het had best meer kunnen zijn. Want AJAX eindigde de wedstrijd ook nog eens met negen man. Uitgaan van eigen kracht is leuk. Maar op een sportieve manier een grote mond snoeren is dat zeker ook.

Het  is waar. Bij PSV spelen geen grote vedetten. De tijden van Romario of Ronaldo zijn voorbij. Er spelen wel goede voetballers. Mannen die stabiel in elkaar zitten bovendien. Zoet, Schwaab, Van Ginkel, Hendrix en De Jong, echt briljant zijn ze misschien niet. Maar ze gaan voor elkaar door het vuur. Een wedstrijd win je soms door een briljante actie. Kampioen word je door een sterk collectief.

Als jongetje sliep ik onder een dekbed van PSV. En hing boven mijn bed een poster van het kampioensteam van 1988. Als kind kon ik over niks anders praten. Mijn moeder werd er bijkans gek van. Die tijd is wel voorbij. Vanavond is het feest in het zuiden. En ik geniet op afstand. Ik drink thuis een wijntje op het succes van PSV. Het was een mooie voetbaldag. En het verdiende kampioenschap van het collectief. PSV is kampioen!!

Posted in: Uncategorized