Muziek bij de buren

Posted on 10 december 2017

3


Een mens is een mens door andere mensen. Dat is een waarheid als een koe. Al staan we daar maar weinig bij stil. Zonder de ander, zonder dat we ons gezien en gekend weten, gaat het niet. Vroeger lag het meer voor de hand. In de donkere dagen voor kerst, zaten we samen bij de kachel, maakten muziek en vertelden elkaar verhalen. Dat deed meer dan allen het doden van de tijd. Dat schepte een band. En zo hoort het ook.

In deze jachtige tijden leven we misschien wat meer langs elkaar heen. Hoe vaak loop je onaangekondigd binnen bij je buren? Zomaar, zonder speciale reden? Voor een praatje of wat gezelligheid? We hebben daar geen tijd meer voor. Of we durven het gewoon niet meer. We zijn vergeten hoe vanzelfsprekend dat eigenlijk kan zijn. In verschillende Osse huizen was het vandaag de zoete inval. ‘Muziek bij de buren’, hoe mooi kan het zijn?

Het weer hielp mee natuurlijk. Mooi koud winterweer. Wandelend door de sneeuw verlangt ieder mens naar warmte en gezelligheid. De organisatie had een mooi schema gemaakt met tijd en locatie van verschillende huiskamerconcerten. Van Rock tot klassiek. Van Funk tot pop. Gewoon bij mensen thuis. Met een willekeurige groep mensen ontvangen worden met koffie en iets lekkers erbij. En dan samen genieten van goede muziek. Volgend jaar doen wij ook mee. Niet als gast maar als gastheer. Zoveel is zeker.

Posted in: Uncategorized